Over het idee

Het idee van AmeezingCarnaval is geboren uit het feit dat het Blaasband De Klippeleaters al jaren een doorn in het oog is dat de gezelligheid rondom de optocht in de buitenlucht zo snel voorbij is. De optocht duurt maar zo’n 1,5 uur en dan dendert eenieder weer naar binnen. Binnen is het ontzettend druk wat weer leidt tot het naar huis gaan van mensen die eigenlijk nog niet naar huis willen…

In 2010 is Blaasband De Klippeleaters gestart met een initiatief om dit probleem op te lossen. De eerste editie vond plaats met blaaskapellen in de openlucht maar ook bij -5 graden en dat was net even iets te koud. Ondanks dat was er redelijk wat aanloop en is besloten om ook in 2011 het Park weer als decor te gebruiken voor BuitenCarnaval.

In 2011 werd het veel grootser aangepakt. Inmiddels is er een stichting opgericht. Stichting Buitencarnaval Nuenen. Deze stichting zet zich in voor datgene wat Nuenen mist met carnaval, namelijk buiten feesten!

Op zondag 6 maart 2011 was het zo ver. Het eerste buitenevenement met Nuenens carnaval, AmeezingCarnaval. En dat er in een behoefte werd voorzien was duidelijk. Door het prachtige weer was de toeloop enorm. Zo groot zelfs dat de bierwagen het niet aan kon. Dit overtrof dan ook de stoutste dromen van de organisatie. Een fantastische opsteker waardoor de organisatie het besluit heeft genomen om dit evenement ook in de vervolgjaren te organiseren!